Advertisement
Novinky
Oblíbené
Anketa
Kupujete si typový projekt?
  
Odkazy
Vyhledávání
Přihlášení
Jméno
Heslo
Zapamatovat
Zapomenuté heslo?
NovinkyProjektyKontakt
NovinkyProjektyKontakt
Přístavba a úprava domu, Říčany
ImageRekonstrukce RD s přístavbou samostatné jednotky navazující na severní straně domu. Přístavba jasně a přímočaře navazuje na stávající rodinný dům s ohledem na zajištění anonymity zahrady. Přístavbou bylo zajištěno jedno otevřené garážové stání a jedno stání uzavřené v prostoru garáže.



Stávající stav

Image Image

Stávající rodinný dům je podsklepený, dvoupatrový se sedlovou střechou v uspokojivém stavebně technickém stavu. Zahrada je orientována  na západní stranu, orientace hřebenu je východ – západ. Přístavba garáže a průjezdu jako prvek zaručující anonymitu zahrady bude přistavěna ke stávajícímu rodinnému domu ve směru kolmém na severní stranu domu.

Návrh řešení

Image

S ohledem na finanční možnosti stavebníka byla navržena rekonstrukce stávajícího domu se zachováním velikosti otvorů v obvodovém zdivu. Roh domu při vstupu byl dostavěn a vytvořeno tak zádveří domu, navazující na přístavbu otevřeného průjezdu a garáže. Přístavba jasně a přímočaře navazuje na stávající rodinný dům s ohledem na zajištění anonymity zahrady. Přístavbou bylo zajištěno jedno otevřené garážové stání a jedno stání uzavřené v prostoru garáže.

Image

Zádveří domu navazuje na komunikační prostor v domě se schodištěm jednak do suterénu domu a do patra. Suterén slouží jako technické zázemí v domě je zde kotelna, sklad ovoce a zeleniny, domácí dílna. V přízemí stávajícího domu je obytná denní zóna: kuchyň s jídelnou, obývací pokoj, pracovna, koupelna s toaletou, umyvadlem a vanou.

Patro domu slouží jako klidová zóna je zde menší obytný prostor, dvě ložnice se šatnou a koupelna s vanou a umyvadlem, oddělené WC. Veškeré hygienické prostory jsou přirozeně větratelné okny. Stávající střecha byla zbourána a nahrazena novou konstrukcí krovu se zateplením a novou krytinou. Nahrazení stávající střechy střechou bylo jediným razantním zásahem do konstrukce stávajícího domu.


 

 

< Předchozí   Další >