Advertisement
Novinky
Oblíbené
Anketa
Kupujete si typový projekt?
  
Odkazy
Vyhledávání
Přihlášení
Jméno
Heslo
Zapamatovat
Zapomenuté heslo?
NovinkyProjektyKontakt
NovinkyProjektyKontakt
Půdní vestavba bytového domu, Kutná Hora
ImageZadáním projektu pro stavební povolení bylo vytvoření bydlení v prostoru stávající nevyužívané půdy pro mladou rodinu s dvěma dětmi. Dispozice vznikla podle potřeb rodiny s ohledem na světové strany, kdy vstup do půdního prostoru je řešen logicky pokračováním stávajícího schodiště.



Stávající stav

Image

Stávající bytový dům postavený v roce 1915 na rohovém pozemku je celkově ve velmi dobrém technickém stavu. Jedná se o zděný bytový dům o dvou nadzemních podlažích se sedlovou střechou s valbou. Dům je situován na pozemku se vstupem ze severozápadu, zahrada domu je orientovaná na jihovýchod. U domu je v dostatečné míře řešeno parkování v krytých garážových stání v počtu šesti parkovacích míst pro osobní automobily. Dům je napojen na veškeré inženýrské sítě stávajícími přípojkami (plyn, elektro, voda, kanalizace, telefon).

Návrh řešení

Image Image

Dispozice vznikla podle potřeb rodiny s ohledem na světové strany, kdy vstup do půdního prostoru je řešen logicky pokračováním stávajícího schodiště dvouramenného. Uzamykatelnými dveřmi je vstup do chodby, která propojuje jednotlivé prostory v domě. Obytný prostor půdy je orientován na jih repetivě na jihovýchod a jihozápad, jedná se otevřený prostor s novým vikýřem směrem do zahrady – obytná část, kuchyň a jídelna. Klidovou část bytu jsem orientoval na severovýchod a severozápad i s ohledem na letní měsíce, skládá se z ložnice rodičů, a dvou menších pokojů pro děti. Koupelna a oddělené WC je navrženo v západní části domu a přímo na tyto prostory navazuje velká šatna. Za vstupními dveřmi do bytu je řešena místnost technická, kde je  plynový kotel se zásobníkem na ohřev TUV pro zásobování bytu.

Topení je zajištěno centrálně z kotle Protherm 24 kW s použitím rozvodů podlahového vytápění, doplněno v koupelně topným „žebříkem“ a v obytném prostoru konvektorem pod prosklenou stěnou, který bude uložen v drážce v podlaze a kryt mřížkou.

Voda a kanalizace budou napojeny na stávající rozvody. Elektroinstalace bude provedena nově napojena ze stávající rozvodné skříně s vlastním měřením.



< Předchozí   Další >