Advertisement
Novinky
Oblíbené
Anketa
Kupujete si typový projekt?
  
Odkazy
Vyhledávání
Přihlášení
Jméno
Heslo
Zapamatovat
Zapomenuté heslo?
NovinkyProjektyKontakt
NovinkyProjektyKontakt
Zahradní domek, Kluky
ImageJedná se o stavbu drobného charakteru, sloužící jako zázemí technologie bazénu a letní zastřešené místo odpočinku, plnící funkci doplňkovou k hlavnímu objektu pro bydlení. S ohledem na danou lokalitu a ztvárnění zahrady je nový objekt osazen zhruba ve středu parcely, která je obdélníkového charakteru. Celý prostor bazénu a zahradního domku by mělo vytvořit odpočinkovou část s ohledem na využití rodinného domu.



Lokalita

Image Image

Skica

Image

Návrh řešení

Image Image

Zahradní domek o rozměrech 9,2 x 4,6 metru s hřeben ve směru východ – západ, je až do štítu otevřený ve směru k domu strany západní. Otevřený prostor slouží pro posezení u bazénu jako komunikativní prostor pro teplé období je také otevřen směrem jižním s výhledem na bazén.

Zahradní domek bude napojen na elektrorozvod ze stávající rozvodné skříně, tyto práce budou provedeny odbornou firmou podle platných předpisů a norem. Kapacitně napojení zahradního domku na elektrorozvod vyhoví neboť kapacita hlavního jističe je 36 Amp a je zde počítáno s rezervou pro osazení nového jističe pro potřeby světelného a zásuvkového proudu.

Image Image

Zahradní dům je otevřený objekt přímo propojený se zahradou s návazností na bazén.Objekt domku by měl plnit funkci pouze v letních měsících. Uzavřená místnost je vybavena technologií pro bazén s možností vypouštění a filtrování venkovního otevřeného bazénu. Bazén bude proveden bez obloukového zastřešení.

Pro zakrytí bazénu bude sloužit rolovací plachta plovoucí. Technologie bazénu bude jednak napojena na bazén, ale i na dešťovou kanalizaci,  s možností vypouštění na zimu.Do prostoru uzavřené místnosti bude dovedena i voda ze stávajícího rozvodu v domě, která povede v nezámrzné hloubce minimálně 800 mm pod upraveným terénem a bude ukončena ventilem.

< Předchozí   Další >