Advertisement
Novinky
Oblíbené
Anketa
Kupujete si typový projekt?
  
Odkazy
Vyhledávání
Přihlášení
Jméno
Heslo
Zapamatovat
Zapomenuté heslo?
NovinkyProjektyKontakt
NovinkyProjektyKontakt
Návrh zastřešení bazénu, Kutná Hora
ImageRodinný dům, jehož dominantou jsou střechy, se potýká s problémem využití bazénu otevřeného v našich klimatických podmínkách. Projekt řeší zastřešení bazénu kruhového tvaru, včetně přístavby zimní zahrady, čímž dojde ke zvětšení obývacího prostoru. Hmotově koresponduje tvar obestavěné bazénu s tvarem věžičky, avšak s nižším vrcholem.

Přístavba na místě stávající terasy nejen, že zvětší prostor obývací, ale i přímo tvoří propojení obytného prostoru s prostorem bazénu. Na místě stávajících schodů bude vytvořena terasa menších rozměrů, než stávající. Schody jako komunikační prvek propojení se zahradou budou kopírovat kruhový tvar podezdívky bazénu a tvoří tak přirozený přechod mezi interiérem a exteriérem.

Stávající stav

Image Image

Návrh řešení

Image Image

Nové základové konstrukce budou vytvořeny v místě napojení schodů na zahradu a terasy. Budou provedeny z prostého betonu s proložením kamenivem. Stěna ukončující terasu bude provedena z kamene.

Image Image

Konstrukce krovu bude zateplena minerální vatou tl.200 mm, a zaklopena SDK, prostor bazénu provedeno zaklopení s desek GKBI. Prostor přístavby bude otevřený prostor až do krovu – optické zvětšení interiéru.  Vodorovné konstrukce na místě přístavby (stávající terasa) -- bude vybourána dlažba a vytvořena nová podlaha jako betonová deska s KARI sití a systémem podlahového vytápění opatřena keramickou dlažbou, alternativně dřevem.

< Předchozí   Další >