Advertisement
Novinky
Oblíbené
Anketa
Kupujete si typový projekt?
  
Odkazy
Vyhledávání
Přihlášení
Jméno
Heslo
Zapamatovat
Zapomenuté heslo?
NovinkyProjektyKontakt
NovinkyProjektyKontakt
Viladům NORDIA, Černošice

Image Soliterní dům se třemi bytovými jednotkami s nadřazeností funkčnosti a variability jednotlivých prostor,
jednoznačně propaguje bydlení v samostatně stojícím objektu se zahradou.
Návrh komplexně  řeší zastavění lokality osmi  soliterními  domy v Černošicích, lokalita "Vráž".
Urbanistická studie byla vypracována naším atelierém a schválena radou města.

 

NORDIA vila dům je soliterní dům se třemi bytovými jednotkami s nadřazeností funkčnosti a variability jednotlivých prostor jednoznačně propaguje bydlení v samostatně stojícím objektu se zahradou. Dům se skladá ze tří základníh hmot určující obytnou funkci jako celku,každá samostatná část tvoří bytovou jednotku se společným vstupem.

V přízemí při vstupu je řešena technická místnost a toaleta s umývátkem. Z přízemí chodby je vstup do hlavní obytné zony domu s přímým vstupem do exteriéru – terasa se zahradou. Obytná část je otevřený prostor s interiérovým komunikačním prvkem, který jednak plní funkci dělící (obývací část, jídelna – kuchyň) a funkci komunikační mezi klidovou a pobytovou zónou.

Image

Image


V klidové zóně v patře domu je řešen prostor s třemi pokoji, se společnou koupelnou na chodbě. Střední hmota doma domu na straně vstupu ustupující vytváří zádveří domu pro možnost vstupu do jednotlivých bytových jednotek. Na druhé straně střední hmota domu vystupuje z linie domu a vytváří tak pocit soukromí pro oddych v exteriéru domu.

Image

Image


Vertikální linie střední hmoty také převyšuje obě hmoty zbylé a vytváří se nenásilný přechod jednotlivých hmot do střední „vsazené“.Důležitým architektonickým prvkem jsou výplně otvorů, jak ve směru horizontálním, tak ve směru vertikálním, s hlavní funkcí dostatečného denního světla ve všech prostorech domu. Důležitým prvkem jsou také balkony se zábradlím přes roh a spojením s francouzskými okny. Barevné řešení odlehčuje střední hmotu (světlejší) od obou krajních (tmavší) s možností varibility se světlými tóny.

Imagepřízemí Imagepatro

NORDIA vila dům je nepodsklepená, zděná stavba s dvěmi nadzemními podlažími a rovnou střechou. Stropy železobetové o rozponu do 6 metrů, střecha se zateplením a vyspádováním do vnitřních svodů. Výplně otvorů plastové, zábradlí ocelové v barvě šedé, klempířské prvky v provedení pozink plech. Fasády provedeny v probarvené omítce v barvách vybraných architektem. Vnitřní schodiště ocelové, alternativně dřevěné, podlahy keramická dlažba a plovoucí dřevěné podlahy. Sanitární zařízení v provedení v běžných standartech pro tento typ výstavby.Nucené větrání koupelen v patře domu s odtahem do exteriéru (střechou).Topení s centrálním kotlem a rozvodem k jednotlivým topným tělesům.Elektroinstalace v běžných standartech pro tento typ výstavby.

Image

Image

Další >